Eko-škola ponovno preuzela Zelenu zastavu!

Eko škola   |   M.B.  |  22.05.2017.
Eko-škola ponovno preuzela Zelenu zastavu!

Svečanost promocije 17. generacije Eko-škola i obnove statusa 3., 7., 9., 11., 13. i 15. generacije Eko-škola, održana je u petak 12. svibnja 2017. u dvorani Ambasador restorana Gastro Globus na Zagrebačkom Velesajmu te je okupila preko 500 sudionika, gostiju i uzvanika. 

Predstavili su se razni projekti i dobitnici nagrada. Projekt u kojem sudjeluje i COOR Virovitica je projekt 'Eko-paket' koji se provodi u suradnji s hrvatskim Eko-školama i tvrtkom Tetra-Pak. Projekt je usmjeren prema djeci i mladima s ciljem educiranja o važnosti odvojenog zbrinjavanja upotrjebljene Tetra-Pak ambalaže i odgovornog ponašanja prema prirodi.

Nadalje, nakon podijeljenih nagrada predstavljena je odlična aplikacija - softverskih rad 'TrashGo', za koji su učenici Jan Kocet (6. razred) i Matej Košmrl (7. razred) iz OŠ 'Petar Zrinski', Čabar osvojili srebro na ovogodišnjem državnom natjecanju iz informatike. Aplikacija je edukativno-zabavnog karaktera koja ima cilj podučiti djecu u razvrstavanju i reciklaži otpada. Namijenjena je mlađoj populaciji djece i dostupna je u engleskoj ili hrvatskoj inačici, a može se preuzeti s web stranice škole http://os-pzrinski-cabar.skole.hr/skola.

Potom je uslijedila svečana podjela Zelenih zastava i certifikata o stjecanju statusa 17. generacije Eko-škola i obnovi statusa 3., 7., 9., 11., 13. i 15. generacije Eko-škola. U okviru 17. generacije promovirano je 20 Eko-škola, od čega 11 dječjih vrtića, 8 osnovnih škola i 1 srednja škola. U okviru 15. generacije status je prvi put obnovilo 12 Eko-škola, dok je u okviru 13. generacije status po drugi put uspješno obnovilo 18 Eko-škola. 19 Eko-škola 11. generacije primile su brončani certifikat kao priznanje za šest godina neprekidnog statusa. Iz 9. generacije 16 Eko-škola primilo je srebrni certifikat kao priznanje za osam godina neprekinutog statusa, a 22 Eko-škole 7. generacije primile su zlatni certifikat kao priznanje za deset godina neprekidnog statusa Eko-škole. Nakon 15 godina kontinuiranog provođenja programa 25 Eko-škola 3. generacije je steklo dijamantni status.

Ravnateljica COOR-a Virovitica Margarita Kovačević i koordinatorica Eko-škole Tena Mioč preuzele su Zelenu zastavu čime COOR i dalje ima zlatni certifikat odnosno zlatni status Eko-škole. Nakon svečanosti u Zagrebu predstoji nam upriličiti školsku svečanost ponovnog podizanja Zelene zastave.

 

Fotografije - po redu - 2., 3. i 4. preuzete su s web stranice Udruge Lijepa naša URL: http://www.eko.lijepa-nasa.hr/pregled-eko-novosti/svecanost-ekoskola (22.5.2017.)

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.