Kako Filip Hećimović zamišlja Hrvatsku 2030. godine?

Novosti   |   27.03.2018.
Kako Filip Hećimović zamišlja Hrvatsku 2030. godine?

 

Naš sedmaš Filip Hećimović dobitnik je druge nagrade na županijskoj razini nagradnog natječaja za osnovne škole „Hrvatska kakvu želimo“ u kategoriji likovnih radova učenika od 5. do 8. razreda. Filip je za nagradu dobio SKY PHANTOM s ugradbenom kamerom, odnosno malu bespilotnu letjelicu s daljinskim upravljačem. Nagrada za treće mjesto bila je GoPro kamera, tj. sportska kamera, a za prvo mjesto PlayStation 4.  Filip se sprijateljio s dečkima iz Pitomače,  Patrikom Ivanovićem i Lukom Demšićem koji su u istoj kategoriji osvojili prvo i treće mjesto.

 

26. ožujka 2018. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dodijeljene su nagrade najboljim likovnim i literarnim radovima učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske na razini županija i na nacionalnoj razini. Dodjeli su nazočili osnovnoškolci iz 222 osnovne škole iz svih županija u pratnji svojih nastavnika koji su imali prigodu razgledati izložbu radova nacionalnih pobjednika te uživati u zabavnom programu koji je vodio Luka Bulić.

 

Filip je nagradu za svoj rad – Hrvatska temeljena na prirodnim izvorima energije – primio u pratnji učiteljice Likovne i Glazbene kulture Izabele Babić.

 

Ministrica Gabrijela Žalac, kao organizatorica događanja i izaslanica predsjednika Vlade, tom je prigodom izjavila: „Učenice i učenici osnovnih škola pokazali su nam u kakvoj Hrvatskoj žele živjeti 2030. godine i pridonijeli stvaranju vizije budućnosti Hrvatske koja je definitivno u njihovim rukama, a na nama je da im budemo oslonac i osiguramo sve potrebne temelje kako bi naši najmlađi doista živjeli u Hrvatskoj kakvu danas sanjaju!“ 

 

U okviru promotivne kampanje „Hrvatska kakvu želimo“ kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je Nagradni natječaj za učenike osnovnih škola. U realizaciji natječaja sudjelovalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te regionalni koordinatori iz svih hrvatskih županija.

 

Vrijedni učenici iz svih dijelova Lijepe Naše nacrtali su ili opisali Hrvatsku u kakvoj žele živjeti 2030. godine bazirajući se na jedno od 7 tematskih područja: zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bio-ekonomija, digitalno društvo te turizam i kreativno društvo.

 

Likovni i literarni radovi na temu „Kako zamišljaš Hrvatsku 2030. godine?“ prolazili su ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnog razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije (najbolji likovni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole i najbolji literarni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole). Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA uključena je u cijeli proces koordinacije i ocjenjivanja na županijskoj razini.

 

X

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.