Marte Meo - Održana predavanja o programu poticanja prirodnog razvoja komunikacije u COOR-u Virovitica

Aktivnosti   |   M.B.  |  13.09.2018.
Marte Meo - Održana predavanja o programu poticanja prirodnog razvoja komunikacije u COOR-u Virovitica

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica održano je stručno usavršavanje iz Marte Meo® komunikacijskog programa, kroz dva dana – 12. i 13. rujna 2018. godine. Uvodnom dijelu edukacije, nazočili su svi zainteresirani učitelji i stručni suradnici škole, kao i odgajatelji Dječjeg vrtića Cvrčak te stručni suradnici drugih škola. Predavačica Silvija Philipps Reichherzer, profesorica psihologije, licencirana supervizorica Marte Meo metode, svojim je predavanjem oduševila sve nazočne.

Marte Meo® program je prirodna potpora razvoju odnosno prirodan način poticanja komunikacije kod djece i onih osoba koje imaju teškoće u ostvarivanju kvalitetnih interakcija s drugima. Razvijan je kao način pomaganja roditeljima autistične djece, a izgradio se u model za prirodno poboljšanje komunikacijskih vještina osoba svih dobi, od dojenčadi do starih i nemoćnih. Središte zanimanja Marte Meo je ohrabriti ljude da koriste „vlastite snage“. Danas je prihvaćen u stručnom usavršavanju kao komunikacijski standard po cijelom svijetu. Jedna od glavnih misli njegove osnivačice Marie Aarts je „Preobrazimo zabrinutost u zainteresiranost – što se može učiniti da život postane bolji?“

Svi su sudionici dobili potvrdnicu o sudjelovanju Akademije za razvojnu rehabilitaciju. Nakon ovog predavanja, u listopadu slijedi organizacija stručnog usavršavanja za Marte Meo® praktičare koje će pohađati petnaestak učitelja naše škole kako bi još kvalitetnije pristupili radu s djecom.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.