Naši su učenici sudjelovali u radionici izrade drvenih konjića!

Novosti   |   30.10.2014.
Naši su učenici sudjelovali u radionici izrade drvenih konjića!

Učenici 7. i 8. razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica nakon posjeta Muzeju početkom ovog mjeseca i upoznavanja s predmetom „konjić na štapu" odlučili su izraditi vlastite konjiće. Dvije radionice u suradnji s Muzejom bile su dovoljne da u sklopu nastave tehničke i likovne kulture u Centru učenici naprave od šperploče svoje konjiće.

Na prvoj radionici su poslušali ponešto o ovoj zanimljivoj igrački, odabrali shemu, precrtali ju na podlogu te pomoću pilica sami izrezbarili konjske glave. Dio učenika radi lakše izrade radio je u debljem kartonu. Nakon rezanja uslijedilo je brušenje i fino dovršavanje.

Na drugoj radionici učenici su slobodno iscrtavali te ispunjavali izrezani lik raznim bojama nakon čega su lijepili špagu, vunu i plastične rese.

Velika pomoć i podrška učenicima bile su učiteljice Lucija Gazić i Nevenka Gruban, ali i domar Štefan Razum te kustosica Jasmina Jurković Petras. 
Konjići će poslužiti u daljnjim programima Centra, nakon čega će biti vraćeni svojim autorima i vlasnicima na igranje. Vjerujemo da će ih potaknuti na mnoge zanimljive igre i naravno ponovne posjete Muzeju i zanimljivim predmetima.


Tekst preuzet sa stranice Muzeja: http://www.muzejvirovitica.hr/vijesti/645/ 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.