Obilježavamo Dane kruha- Dane zahvalnosti za plodove zemlje

Eko škola   |   M.B.  |  10.10.2018.
Obilježavamo Dane kruha- Dane zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje u našem se Centru obilježavaju cijeli ovaj tjedan, a i mjesec. Mjesec listopad smo započeli s ukrašavanjem naših učionica, svatko od učenika i učitelja donio je ukrasne tikvice, kukuruz, kestenje, lješnjake, orahe i ostale razne proizvode jeseni. Tjedan smo započeli s pripremama za pečenje finih pekarskih slastica, kao što su dizani kolači, kiflice, kolači od jabuka, kruh. Cijela je škola mirisala slasno. Učenici su sa svojim učiteljima nešto od proizvoda ispekli u školi, a nešto su pekli sa svojim mamama i bakama pa su donijeli u školu.

Danas u srijedu 10. listopada sve smo zaokružili priredbama. U jutarnjoj je smjeni počasni gost bio fra Rozo iz Crkve sv. Roka, koji je sudjelovao u našoj priredbi blagoslivljajući sve plodove zemlje i krušne proizvode. Učenici su pripremili raznolike točke s prigodnom temom. Voditeljica priredbe bila je učiteljica Marta Kalim.

U popodnevnoj smjeni učenika, učenici su pokazali kako su bili marljivi proteklih dana, naučili su pjevati i plesati na poznate tekstove pjesmice Kruška, jabuka, šljiva… Bile su tu pjesmice i o jeseni, o kruhu, pekarima… Također smo zazvali Božji blagoslov nad svim proizvodima koje smo danas pripremili. Voditeljica je bila učiteljica Ana Josić.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.