Obilježavamo Mjesec hrvatske knjige!

Knjižnica   |   M.F.  |  21.10.2014.
Obilježavamo Mjesec hrvatske knjige!

Mjesec hrvatske knjige obilježavamo i u našem Centru. U cijeloj zemlji održava se od 15. listopada do 15. studenog. Tema ovogodišnje manifestacije je ljubav, a moto „O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi?!" (parafrazirajući Raymonda Carvera). Ljubav se može analizirati na razne načine, o ljubavi se može govoriti na stotine jezika, ne postoji jedna ljubav. Ljubav nalazimo u napisanoj riječi kod mnogih književnika. Mogu se pročitati prekrasni stihovi i redci o ljubavi.

Povodom te manifestacije naši su učenici 7. i 8. razreda sa svojim učiteljicama i knjižničarkom posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica gdje ih je dočekala knjižničarka Dječjeg odjela Mirjana Kotromanović. Učenici su stvarali slikopriče o ljubavi i drugim temama. Na ovaj se način nastoji djeci prenijeti ljubav prema knjižnici, knjizi i čitanju.

Kroz Mjesec hrvatske knjige, knjižničarka COOR-a održala je i nekoliko radionica promovirajući pisanu riječ, dječju knjigu i poticanje čitanje.

 

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.