Obilježili smo Mjesec hrvatske knjige!

Knjižnica   |   M.F.  |  24.10.2012.
Obilježili smo Mjesec hrvatske knjige!

 

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je promicanja knjige i čitanja koja je ove godine posvećena Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, a traje od 15. listopada do 15. studenog.
Tako smo ovu manifestaciju obilježili radionicom u suradnji s knjižničarkama Vesnom i Sanjom u OŠ I. B. Mažuranić u Virovitici te s njihovom skupinom Malih knjižničara. Naš 6. razred, s učiteljicom Izabelom i knjižničarkom Marijom, srdačno je dočekan kod svojih prijatelja.
Knjižničarka Sanja za motivaciju je učenicima ispričala vrlo zanimljivu priču s porukom kako se treba ponašati u knjižnici i s knjigama. Potom smo započeli s radionicom. Izrada straničnika bio je naš cilj. No prethodno, bilo je potrebno prikupiti jesenje lišće, grančice, cvjetiće pa ih prešati, osušiti, kako bi bili spremni za upotrebu. Učenici su s veseljem napravili mnoštvo unikatnih straničnika kombinirajući cvjetiće i lišće raznih boja. Na kraju su imali zadatak obojiti listove koje su potom zalijepili na predviđena mjesta na plakatu pri čemu su dobili pravo jesensko stablo.
Naše su učenike iznenadili i obradovali pokloni koje su dobili od svojih prijatelja. Ovom su se prigodom naši učenici društveno aktivirali, što ima pozitivan učinak na njihovu socijalizaciju, ali i bonton među učenicima. Ostvarena je ugodna suradnja koja će se nastaviti drugim aktivnostima.

 

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.