Održana radionica za učenike 7. i 8. razreda "Sigurnost na internetu"

Novosti   |   21.04.2015.
Održana radionica za učenike 7. i 8. razreda "Sigurnost na internetu"

    U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine održana je radionica za učenike 7. i 8. razreda pod nazivom „Sigurnost na internetu“.

   Učenici su sa psihologinjom Majom Štampar razgovarali o prednostima i mogućim opasnostima na internetu te se upoznali s različitim oblicima komunikacije na internetu. Posebna je pažnja pridana društvenim mrežama poput Facebooka. S učenicima se raspravljalo o pravilnom načinu predstavljanja, prikladnom objavljivanju i komentiranju, zaštiti osobnih podataka. Također, upoznati su s mogućnostima lažnog predstavljanjanja na društvenim mrežama. Kako bi provjerili predstavlja li se netko lažno u njihovo ime, provedena je aktivnost „Googlaj se“.

   Kao nastavak ove radionice planira se aktivnost „Zaštita privatnosti na Facebooku“ u kojem će učenici vidjeti kako konkretno upravljati sadržajima koje objavljuju i kako odabrati tko sve može vidjeti i komentirati njihove objave.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.