Okrugli stol - Osoba s invaliditetom-moj sugrađanin

Aktivnosti   |   M.B.  |  04.12.2018.
Okrugli stol - Osoba s invaliditetom-moj sugrađanin

U utorak 4. prosinca povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Centru je održan Okrugli stol na temu Osoba s invaliditetom-moj sugrađanin
Uvodno predavanje održala je ravnateljica Margarita Kovačević, dipl.def., a moderator Okruglog stola bila je Stanislava Đurčević, prof. reh.

Želja nam je bila saznati od sudionika znaju li tko su osobe s invaliditetom u njihovom okruženju, koje su njihove potrebe posebno u ranom djetinjstvu i odrasloj dobi te kako ostvariti pravo na zapošljavanje te kako poboljšati međusobne partnerske odnose.
Ravnateljica je naglasila važnost rane intervencije i nedostatak sustavnog rješavanja problema s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama u ranoj dobi (nepovezanost sustava, dug put do postavljanja dijagnoze, nedostatak stručne podrške, kasno uključivanje u odgojno-obrazovne i rehabilitacijske programe), kao i probleme zapošljavanja nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.
Okruglom stolu prisustvovali su:
Snježana Vedriš, predsjednica Vijeća roditelja,
zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, mag. ing. agr.
pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije, Melita Sirovica, dipl. oec.
predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, Hrvoje Belobrk, dipl. turistički komunikolog
Slavica Letica Ramljak, dr. med. spec. školske medicine,
Tamara Jančevski, prof. rehabilitator, iz Centra za socijalnu skrb,
dr. sc. Nataša Drvenkar, prodekanica za suradnju s okruženjem te međunarodnu suradnju i projekte na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Cilj Okruglog stola bio je podizanje svijesti na lokalnoj razini o problemima djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.
Svi sudionici Okruglog stola su se složili da su problemi prisutni, ali zajedničkim snagama moguće je pronaći rješenje kako bi djeca s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji imali podršku lokalne zajednice u ostvarivanju svojih prava (pravo na ranu podršku, izbor zanimanja, zapošljavanje...).

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.