Projekt Moja slikopriča - nastavila se i ovaj mjesec!

Knjižnica   |   M.B.  |  14.12.2018.
Projekt Moja slikopriča - nastavila se i ovaj mjesec!

Kako smo već ranije pisali, stručna suradnica knjižničarka ove školske godine provodi projekt na razini škole pod nazivom „Moja slikopriča“. Cilj je učenicima približiti knjigu i priču te ih potaknuti na čitanje, kod učenika koji mogu čitati, a oni koji ne mogu, cilj je približiti knjigu i priču kroz vizualnu percepciju.

Tako smo nastavili s projektom u mjesecu studenom te u prosincu.

U srijedu 28. studenog s učenicima odgojno-obrazovne skupine 1 (razrednica Zvjezdana Glumac), knjižničarka je kroz temu Domaće životinje učenicima približila knjigu te odgovornost prema knjizi. Učenici su nečitači stoga je izazov bio još veći. Razvijali smo komunikaciju istražujući koje su nam omiljene životinje, što jedu, gdje borave itd. Učenici su izabrali najdraže životinje s predloška, a potom lijepili na predviđena mjesta, čime su dobili vlastitu slikopriču koju su mogli po želji obojiti. Na isti je način tema obrađena i s učenicima odgojno-obrazovne skupine 2 (razrednica Ana Josić) u petak 30. studenog.

U ponedjeljak 3. prosinca s učenicima odgojno-obrazovne skupine 6 (razrednica Željka Barić), knjižničarka je s učenicima obradila temu Domaće životinje gdje su učenici imali za zadatak napraviti vlastitu slikopriču od ponuđenih predložaka. Razvijali smo komunikaciju, svaki je učenik ispričao svoju slikopriču. U jednakom smo tonu nastavili 14. prosinca s istom temom, ali s učenicima odgojno-obrazovne skupine 8 (razrednica Nevenka Gruban).

Projekt će se nastaviti s drugim razrednim odjelima i odgojno-obrazovnim skupinama.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.