Sudjelovali smo u stvaranju izložbe "Povijest virovitičkog školstva"!

Knjižnica   |   M.F.  |  09.06.2015.
Sudjelovali smo u stvaranju izložbe "Povijest virovitičkog školstva"!

     U utorak 9. lipnja nazočili smo otvorenju izložbe „Povijest  virovitičkog školstva“, u Gradskom muzeju Virovitica. Izložba je upriličena u suradnji Državnog arhiva Virovitica i učenika i djelatnika osnovnih škola Ivane Brlić- Mažuranić, „Vladimir Nazor“, Gimnazije Petra Preradovića, Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti, Tehničke škole, Strukovne škole, Industrijsko- obrtničke škole, Glazbene škole “Jan Vlašimsky” i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, a u povodu Međunarodnog dana arhiva.
Svi su nazočni, mogli  razgledati 20 kaširanih panoa u sklopu kojih su bile navedene povijesne informacije vezane uz svaku  pojedinu školu, vidjeti izgled školskih časopisa i knjiga iz kojih je arhivsko gradivo i preuzeto. Građa za potrebe ove izložbe prikupljena je iz pismohrana škola, fundusa Državnog arhiva Virovitica, Gradskog muzeja Virovitica i Školskog muzeja iz Zagreba. Program otvorenja glazbenim programom na gitari uveličala je učenica Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica.  Izložba je otvorena u nazočnosti gradonačelnika Ivice Kirina, pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesne Šerepac, ravnateljice Državnog arhiva Virovitica Dijane Cenger i suradnika i ravnateljice Muzeja Mihaele Kulej.

Na otvorenju, našu su školu predstavljale ravnateljica COOR-a Marija Navarra i knjižničarka Marija Findrik, koja je i surađivala s Državnim arhivom Virovitica na prikupljanju podataka, o našem Centru.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.