Učenici OOS6 sudjelovali u obilježavanju Dječjeg tjedna posjetom Gradskoj upravi!

Aktivnosti   |   M.B.  |  02.10.2018.
Učenici OOS6 sudjelovali u obilježavanju Dječjeg tjedna posjetom Gradskoj upravi!

Pod motom “Ljubav djeci prije svega” Savez Društava “Naša djeca”, u suradnji s DND-ima u gradovima i općinama, već više od trinaest godina prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost šire javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“ – prvim ponedjeljkom u listopadu.

Kao i svake godine i Društvo “Naša djeca” Virovitica pripremilo je niz aktivnosti kojima će Dječji tjedan biti obilježen u našem gradu, a prva aktivnost bila je posjet grupe “Trešnjice” Dječjeg vrtića Cvrčak te učenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Gradskoj upravi. Mališani i učenici COOR-a Virovitica tom su se prilikom družili sa zamjenicima gradonačelnika Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac, pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom te direktoricom Turističke zajednice grada Virovitice Katarinom Đurđević. Dobrog raspoloženja nije manjkalo, za što su se pobrinuli maleni gosti svojim pjesmicama i recitacijama.

Predsjednica DND-a Virovitica Željka Barić istaknula je kako su ciljevi Dječjeg tjedna, osim skretanja pozornosti najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, i organizacija posebne, prigodno odabrane igre i stvaralačkih aktivnosti za djecu, pokretanje akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticanje volonterskog i stručnog rada odraslih s djecom te aktivna participacija djece u aktivnostima lokalne zajednice.

Prilagođeni tekst i fotografije preuzete s Internet stranice: http://www.icv.hr/2018/10/ljubav-djeci-prije-svega-posjetom-gradskoj-upravi-dnd-virovitica-zapocelo-s-obiljezavanjem-djecjeg-tjedna/  (2.10.2018.)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.