Zašto je dobro biti drugačiji?

Knjižnica   |   M.F.  |  10.10.2012.
Zašto je dobro biti drugačiji?

Učenici četvrtog razreda posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica, u srijedu 10. listopada. Učenici su došli u pratnji naše knjižničarke Marije Findrik i učiteljice Dubravke Periše. U knjižnici su razgovarali na temu Zašto je dobro biti drugačiji. Knjižničarka Mirjana Kotromanović pročitala im je priču o nezadovoljnoj bubamari koja je silno htjela postati zelena poput skakavca, a kada joj se želja i ostvarila shvatila je kako joj to i nije bila najbolja ideja te da je baš takva crvena s crnim točkama posebna.

Nakon pročitane priče, učenici su dobili zadatak spojiti tekst sa slikom i od toga napraviti plakat. Na šarenom plakatu nalaze se slike djece iz cijeloga svijeta koja su po nečemu drugačija, ali i samim time posebna. Plakat su kao uspomenu ponijeli u školu kako bi se svaki puta prisjetili da nas upravo razlike čine posebnima i jedinstvenima.

 

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.