25. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Aktivnosti zadrugara   |   15.05.2013.
25. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske

Naši su mali zadrugari, članovi Učeničke zadruge „Mali Mikeši", i ove godine sudjelovali na XXV. državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Smotra je bila održana u Boćarskom domu u Zagrebu od 11. do 12. svibnja 2013. u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Na smotri su sudjelovale 52 učeničke zadruge iz cijele Hrvatske te jedna učenička zadruga iz Manchestera.

Našu zadrugu su predstavljali učenici šestog razreda, Ana Viljevac i Ivica Majetić, a pratile su ih njihove učiteljice Sanja Sučić i Zvjezdana Glumac te ravnateljica Marija Navarra.

Učenik Ivica je pokazao kako se od gline izrađuje keramička pletena košara, po uzoru na pletenje starinske košare od šiba. Dok je učenica Ana prikazivala izradu uporabnih predmeta od gline na lončarskom kolu. 

Kroz te dane provedene u Zagrebu, mali zadrugari su mogli vidjeti bogatstvo raznolikih proizvoda, a na taj način i raznolikost i ljepotu cijele naše Hrvatske. I tako, obogaćeni još jednim iskustvom i s mnogo ideja i sa što većom željom i motivacijom za rad, „Mali Mikeši" su se vratili u svoj grad.  

 


                                             Voditeljica Učeničke zadruge:

                                                Sanja Sučić, mag.prim.educ.   

 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće