Članovi Povjerenstva za praćenje rada školskih vrtova službeno posjetilli naš Centar!

Obavijesti   |   28.07.2016.
Članovi Povjerenstva za praćenje rada školskih vrtova službeno posjetilli naš Centar!

    U srijedu 27. srpnja 2016. godine naš su Centar posjetili članovi Povjerenstva za praćenje rada školskih vrtova, ispred MZOS-a, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te HRT-a, na čelu s predsjednicom gospođom Lidijom Komes. Lidija Komes je novinarka Obrazovnog i dječjeg programa Hrvatskoga radija te urednica emisije "Slušaj kako zemlja diše". Idejna je začetnica projekta koji je prerastao u državni natječaj Najljepši školski vrtovi u RH. Ovdje se radi se o projektu u kojem se natječu, u uređenosti i ljepoti školskog okoliša, osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske.

    COOR Virovitica je uključen u ovaj projekt natjecanja od 2004. godine kada smo primili Zlatnu povelju za najljepši školski vrt u školama koje odgajaju, obrazuju i rehabilitiraju učenike s teškoćama u razvoju. Uspjeh smo ponovili 2011. godine kada smo uz Zlatnu povelju HRT-a dobili i cvjetnu zastavu te novčanu nagradu, dok smo 2005. godine dobili Diplomu za uspješno sudjelovanje. Ravnateljica Marija Navarra je 2014. godine dobila Priznanje za izuzetno zalaganje u stvaranju i uređenju pobjedničkog školskog vrta i okoliša COOR-a Virovitica.

   Cilj je ovog projekta, Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koji je međunarodno priznat i traje već šesnaest godina, poticati mlade vrtlare da uljepšavaju školski okoliš i u svojim vrtovima čuvaju ljepotu hrvatske prirode, kao i njezinu bogatu biološku raznolikost.

    Vrlo smo ponosni što je fotografija našeg vrta, u obliku velikog plakata, prezentirana ove godine na izložbi “Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj” zajedno s još pedesetak samostojećih plakata s fotografijama najljepših pobjedničkih školskih vrtova iz primorske Hrvatske – obale i jadranskih otoka te kontinentalne Hrvatske,  a postavljeno je u Europskoj školi u Bruxellesu koju pohađa 2500 učenika od kojih njih 40 iz Hrvatske. 

Slušaj kako zemlja diše,
Slušaj kako raste trava,
Slušaj kako pod stopama našim,
Skrivena snaga u sjemenci spava...

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće