Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje - jutarnja smjena

Eko škola   |   M.B.  |  19.10.2017.
Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje - jutarnja smjena

U četvrtak 19. listopada 2017. u našem smo Centru obilježili Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici jutarnje smjene su se danima marljivo pripremali, naučili svoje recitacije, pjesmice s brojnim jesenskim temama, kao što su „Slavonsko žito“, „Jesenska pjesma“, „Kruh“, „Kruška, jabuka, šljiva“, igrokaz „Jesenko“ predstavivši se na školskoj priredbi. Voditeljica je bila vjeroučiteljica Dijana Stanić.

Na velikom stolu u blagovaonici nalazile su se sve blagodati krušnih proizvoda, koje su učenici dan ranije pekli sa svojim učiteljicama ili doma s majkama i bakama. Hodnici škole su cijeli tjedan obilovali brojnim likovnim radovima s temom jeseni i jesenskih plodova, zatim s brojnim ukrasima koje su učenici izradili s učiteljicama te jesenskim plodovima bez kojih Eko kutak ne bi bio ukrašen, a to su bundeve, ukrasne tikvice, kukuruz, kestenje, …

Uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha, zahvalili smo Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Najsvečaniji trenutak bila je posveta svih proizvoda od strane fra Roze, iz crkve Sv. Roka.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.