COOR Virovitica

Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje - popodnevna smjena

Eko škola   |   M.B.  |  19.10.2017.
Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje - popodnevna smjena

U četvrtak 19. listopada 2017. u našem smo Centru obilježili Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici popodnevne smjene su se danima marljivo pripremali, naučili svoje recitacije, pjesmice s brojnim jesenskim temama, kao što su „“Kruška, jabuka, šljiva“, „Pekar“, „Kruh“, „Volim jesen“, „Jesen na putu“, igrokaz „Što znamo o jeseni“ predstavivši se na školskoj priredbi. Voditeljice su bile Lucija Gazić i Jelena Puzović.

Na velikom stolu u blagovaonici nalazile su se sve blagodati krušnih proizvoda, koje su učenici dan ranije pekli sa svojim učiteljicama ili doma s majkama i bakama. Hodnici škole su cijeli tjedan obilovali brojnim likovnim radovima s temom jeseni i jesenskih plodova, zatim s brojnim ukrasima koje su učenici izradili s učiteljicama te jesenskim plodovima bez kojih Eko kutak ne bi bio ukrašen, a to su bundeve, ukrasne tikvice, kukuruz, kestenje, …

Uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha, zahvalili smo Bogu na svim plodovima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Najsvečaniji trenutak bila je posveta svih proizvoda od strane fra Marka, iz crkve Sv. Roka.