COOR Virovitica

UZ "Mali Mikeši" sudjelovali na XXIII. državnoj smotri učeničkih zadruga!

Aktivnosti zadrugara   |   09.11.2011.
UZ "Mali Mikeši" sudjelovali na XXIII. državnoj smotri učeničkih zadruga!

Učenici i učitelji zadrugari su prezentirali radove učenika članova Zadruge za prošlu školsku godinu u Opatiji od 6. - 8. studenog 2011. Ovo je već trinaesti put kako Zadrugari sudjeluju na državnim smotrama učeničkih zadruga.

Ove godine izložili su lutke od platna ''Mikeša'' i ''Mikešicu'' u narodnoj nošnji

virovitičkog kraja te posude od keramike: lavor, zdjelicu za sapun i ogledalo kao replike starinskih predmeta. Izradu lutke od platna demonstrirali su Vinko Viljevac (7.r.) i Branimir Serenčeš (7.r.). Oblikujući glinu iz koje nastaje zdjelica za sapun demonstrirao je Tihomir Serenčeš (7.r.). Voditeljice su bile ravnateljica Marija Navarra, voditeljica skupina Natalija Vidak i voditeljica zadruge Lucija Gazić.

 Učenička zadruga Mali Mikeši ponovno se istakla prezentacijom radova svojih najvrjednijih zadrugara. Državno povjerenstvo za provedbu XXIII. smotre učeničkih zadruga dalo im je visoke ocjene za cjelokupni rad učeničke zadruge (keramičarska skupina, suvenirska skupina i vezilje), a posebno su priznanje dobili za najproizvod zadruge -lutkice "Mikeš" i "Mikešica" izrađene od ekoloških materijala.