COOR Virovitica

Jednodnevna terenska nastava u Vukovaru!

Aktivnosti   |   20.10.2016.
Jednodnevna terenska nastava u Vukovaru!

    U srijedu 19. listopada 2016. godine naši su učenici 7. i 8. razreda posjetili Vukovar, uz pratnju vjeroučiteljice Dijane Stanić te vozača Vjekoslava Žibrega. Kroz jednodnevnu terensku nastavu posjetili su Memorijalni centar gdje su ih lijepo dočekali sa sendvičima i sokom pa su se učenici kratko okrijepili. Službeni vodič sve ih je odveo u vojarnu, gdje su se pridružili ostalim učenicima iz drugih škola, na kratkom predavanju o opasnostima vojnog oružja i mogućim povredama. Vidjeli su vojni poligon i različite vrste vojnih vozila te vrlo dojmljivu izložbu fotografija ranjenih branitelja domovinskog rata. Uz stručno vodstvo prošli su kroz prikaz logora.

    Potom su se uputili organiziranim autobusom u Spomen dom hrvatskih branitelja u Trpinjskoj cesti gdje su mogli čuti nešto o samoj izgradnji, ideji i simbolici tog doma. U vukovarskoj su bolnici pogledali kratki film o uvjetima rada bolnice u vrijeme Domovinskog rata i o stradavanju bolesnika. U bolnici su još pogledali izložbu u atomskom skloništu bolnice koji je uređen onako kakav je bio za vrijeme rata.

    Posjetili su Ovčaru i pomolili se za sve ubijene u masovnoj grobnici, kao i na vukovarskom groblju. Došli su i do vodotornja, poslušali su njegovu zanimljivu povijesnu priču.

    Primjereno za školarce, održan je kviz znanja o svemu što se vidjelo i čulo na terenskoj nastavi kroz dva dana, no naša škola nije sudjelovala jer su učenici bili u Vukovaru jedan dan.

   Puni dojmova, razmijenili su svoje doživljaje na povratku kući.