COOR Virovitica

Učenici pogledali predstavu Nevidljiva u Kazalištu Virovitica!

Aktivnosti   |   M.B.  |  27.09.2017.
Učenici pogledali predstavu Nevidljiva u Kazalištu Virovitica!

Učenici našeg Centra imali su priliku gledati predstavu Nevidljiva u Kazalištu Virovitica 27. rujna 2017.

         Zahvaljujući igri svjetlima, glazbi i šarolikoj lepezi rekvizita i svjetlucavih kostima, predstava je sve prisutne gledatelje odvela na mjesto kojim vlada mašta. Komični dijelovi predstave učenici su popratili smijehom, a na kraju predstave počastili su glumce velikim pljeskom. Osim učenika, zadovoljni su bili i učitelji, stručni suradnici i pomoćnici u nastavi, koji su bili pratnja učenicima.

Dramski tekst Nevidljiva Maje Pelević počiva na sukobu dva svjetonazora: onog čija je predstavnica glavna junakinja, „nevidljiva“ djevojčica iz naslova, i drugog, zasnovanog na uvjerenju u „svijet bolji od svih svjetova“, kojeg se čvrsto drže roditelji protagonistice. Na njihovu opsesiju redom, poslušnošću i svakodnevnim ritualima usmjerenim mahom na materijalne vrijednosti, Nevidljiva odgovara prkosnim i odlučnim NE-redom, NE-poslušnošću, gromoglasnim NE-ću.

Poanta priče je da jedino što spašava i oslobađa pojedinca jest davanje, dijeljenje i zajedništvo. Nevidljiva su djeca nastojala pokazati kako možda postoji bolje i pravednije društvo.

Kazalište Virovitica tako nastavlja tradiciju suradnje s našim Centrom na način da sve dječje predstave u svom programu našim učenicima i korisnicima poklone.