COOR Virovitica

Volonteri obilježili današnji dan u Centru!

Aktivnosti   |   M.B.  |  20.10.2017.
Volonteri obilježili današnji dan u Centru!

Učenici, učitelji i svi ostali djelatnici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica danas, 20. listopada, bili su obogaćeni brojnim volonterima.

S obzirom na to, kako se trgovački lanac Kaufland trenutno preuređuje, njegovih 20-ak zaposlenika, odlučilo je svoje vrijeme posvetiti volontiranju u Centru.

Kako bi što bolje iskoristili svoj boravak u ovoj ustanovi, ravnateljica Margarita Kovačević , učitelji i stručna služba Centra su za njih osmislili razne aktivnosti. Prvotno su priredili ideje za izradu edukativno - didaktičkih pomagala koja će poslužiti učiteljima i stručnim suradnicima u radu s učenicima, potom je uslijedila narudžba materijala za realizaciju istih, a onda je došao i današnji dan kada su svi volonteri bili raspoređeni u obje smjene. Jedan dio volontera, pretežno ženskih osoba, zajedno je s učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima te pomoćnicima u nastavi izrađivao vrlo zanimljiva edukativna pomagala. Svi su pokazali veliku kreativnost, znanje, umijeće. Većinom muški dio ekipe pomagao je u čišćenju okoliša i dvorišta škole te uređenju travnatih površina Centra. Na kraju radnog dana, odigrali su nogomet s našim učenicima.

Što se sve izradilo, kako je protekao dan, može se vidjeti na fotografijama u prilogu.

Trgovački je lanac osigurao financijska sredstva za kupnju svih potrebnih materijala za današnje radionice te se ovim putem zahvaljujemo nadležnima, a posebno se zahvaljujemo ovim dobrim ljudima koji su bili s nama danas.

Nakon ovako bogatog dana, učenicima su srca bila prepuna sreće i veselja, a možemo vidjeti kako su i volonteri vrlo ugodno iznenađeni načinom rada naše ustanove te vjerujemo kako će nas ponovno posjetiti nekom drugom prilikom.

U našoj su ustanovi volonteri dobrodošli, kako ovi današnji, tako i svi ostali koji bi nas željeli posjetiti i surađivati s nama, a do sada nisu imali priliku.