Korisnici poludnevnog boravka sudjelovali u radionici virovitičkog Gradskog muzeja!

Poludnevni boravak   |   A.E.  |  03.04.2017.
Korisnici poludnevnog boravka sudjelovali u radionici virovitičkog Gradskog muzeja!

Korisnici poludnevnog boravka posjetili su u ponedjeljak 3. travnja virovitički muzej sa svojom voditeljicom Anitom Ercegovac.

Razgledali su etnografsko fotografsku izložbu „Muzej(i) u loncu“ pod stručnim vodstvom kustosice Jasmine Jurković Petras i upoznali se s tradicijskim virovitičkim jelima, ali i jelima drugih krajeva. Uz izložene fotografije prikazan je i kratki dokumentarni film.

 Kustosica Anamarija Kučan osmislila je i vodila likovnu radionicu „Boje na tanjuru“ tijekom koje su korisnici pokazali svoju kreativnost i vježbali finu motoriku ruku. Na tanjurima od natron papira spravljali su imaginarno jelo pomoću voštanih bojica, što je rezultiralo prekrasnim uradcima kojima su kasnije ukrasili svoj radni prostor u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

 Korisnici su uživali u aktivnostima, a posebno su im se svidjele memory igre s tradicijskim loncima u kojima se nekada kuhalo i memory karticama s neobičnim nazivima jela s izložbe.

Za uspomenu su dobili i šarene srcolike „kolače“ izrađene od recikliranih voštanih bojica.

 Zahvaljujemo ljubaznim djelatnicama Muzeja i veselimo se budućoj suradnji!

 

Fotografije preuzete od Gradskog muzeja Virovitica (fot.GmVtc)

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće