Korisnici poludnevnog boravka sudjelovali u zanimljivoj radionici u Gradskom muzeju

Poludnevni boravak   |   M.B.  |  30.01.2019.
Korisnici poludnevnog boravka sudjelovali u zanimljivoj radionici u Gradskom muzeju

U srijedu 30. siječnja 2019. u Gradskom je muzeju održana radionica pod nazivom „MASKice: Radionica izrada maski s motivima keltske ornamentike˝.

U radionici su sudjelovali korisnici poludnevnog boravka zajedno sa svojom voditeljicom, Marinom Petrić.

Na samome početku polaznici su kroz kratku prezentaciju o Keltima upoznati s načinom ukrašavanja keltskih posuda i oružja te najčešće prikazivanom ornamentikom. U praktičnom dijelu radionice crtežom su nastojali reproducirati ponuđene predloške motiva keltske ornamentike geometrijske tipologije (kružići, spirale, linije...) kredom ili markerom na kartonskim modelima maski.  Cilj radionice bio je približiti polaznike s keltskom arheološkom građom Muzeja te njihovim načinom ukrašavanja keramičkih posuda i oružja. Keltski je narod imao široku ornamentiku ukrašavanja, pretežito linearnih i geometrijskih motiva te motiv girlande kao na posudi iz virovitičkog muzeja, što je polaznike radionice dodatno inspiriralo za ukrašavanje svojih maski. 

Radionicu je vodila Sanja Baškarad. Modele maski je izradio Matko Kolesarić.

 

Tekst preuzet i prilagođen sa mrežnih stranica Gradskog muzeja.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće