Obilježavamo Dane kruha- Dane zahvalnosti za plodove zemlje

Eko škola   |   M.B.  |  10.10.2018.
Obilježavamo Dane kruha- Dane zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje u našem se Centru obilježavaju cijeli ovaj tjedan, a i mjesec. Mjesec listopad smo započeli s ukrašavanjem naših učionica, svatko od učenika i učitelja donio je ukrasne tikvice, kukuruz, kestenje, lješnjake, orahe i ostale razne proizvode jeseni. Tjedan smo započeli s pripremama za pečenje finih pekarskih slastica, kao što su dizani kolači, kiflice, kolači od jabuka, kruh. Cijela je škola mirisala slasno. Učenici su sa svojim učiteljima nešto od proizvoda ispekli u školi, a nešto su pekli sa svojim mamama i bakama pa su donijeli u školu.

Danas u srijedu 10. listopada sve smo zaokružili priredbama. U jutarnjoj je smjeni počasni gost bio fra Rozo iz Crkve sv. Roka, koji je sudjelovao u našoj priredbi blagoslivljajući sve plodove zemlje i krušne proizvode. Učenici su pripremili raznolike točke s prigodnom temom. Voditeljica priredbe bila je učiteljica Marta Kalim.

U popodnevnoj smjeni učenika, učenici su pokazali kako su bili marljivi proteklih dana, naučili su pjevati i plesati na poznate tekstove pjesmice Kruška, jabuka, šljiva… Bile su tu pjesmice i o jeseni, o kruhu, pekarima… Također smo zazvali Božji blagoslov nad svim proizvodima koje smo danas pripremili. Voditeljica je bila učiteljica Ana Josić.

Za učenike su pripremljene i razne radionice u kojima su sudjelovali i družili se sa svojim prijateljima iz škole.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće