Obilježili smo Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje!

Eko škola   |   10.10.2013.
Obilježili smo Dane kruha - dane zahvalnosti za plodove zemlje!

10. listopada 2013. godine u našem Centru održana je školska svečanost Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje. Prigodna priredba uz proglašenje pobjednika eko-kviza održanog na Projektni dan Eko-škole 4. listopada 2013. godine, blagoslov svećenika, blagovanje kruha i krušnih proizvoda i izložbu kruha i krušnih proizvoda te plodova zemlje održana je u obje smjene učenika.

Učenici su sa svojim učiteljicama ispekli raznorazna peciva, kolačiće i ostale krušne proizvode u našem Centru, a neki su ih učenici ispekli sa svojim majkama i bakama kod kuće, tako da su naši stolovi bili obogaćeni hranom koju je blagoslovio fra Klaudio u jutarnjoj smjeni i fra Vjekoslav u poslijepodnevnoj smjeni učenika. Stolovi su također bili prepuni i plodova zemlje što ih doniješe učenici. Reprezentativni primjerci izložbe izložit će se na 22. Državnoj i svehrvatskoj smotri Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje 13. listopada 2013. godine u Labinu.

Pobjednici eko-kviza jesu: u kategoriji 4. i 5. razred 1. mjesto Antonio Hlavaček, 5.r., 2. mjesto Daniela Gutić, 4.r. i 3. mjesto Zlatko Salopek, 5.r.;  u kategoriji 6., 7. i 8. razred 1. mjesto osvojio je Josip Mikić, 8.r., 2. mjesto Vlado Božić, 8.r. i 3. mjesto Nikola Vedriš, 8.r.  Čestitamo izvrsnim ekolozima!

Učenici su se na priredbama predstavili s recitacijama, pjesmom i igrokazom, a najzapaženiji je bio upravo igrokaz uz pjesmu pod nazivom „Pekarski bećarac". 

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.