Održan ŽSV za učitelje edukacijske rehabilitatore s područja VPŽ i PSŽ u našem Centru!

Obavijesti   |   25.08.2016.
Održan ŽSV za učitelje edukacijske rehabilitatore s područja VPŽ i PSŽ u našem Centru!

U ponedjeljak 25.8.2016. održano je Županijsko stručno vijeće učitelja edukacijskih rehabilitatora s područja Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Teme ŽSV-a bilie su:

1.Primijenjena analiza ponašanja – prikaz , neke metode i postupci – Dubravka Periša i Mateja Vizek
2. Program socijalne kompetencije za učenike s posebnim edukacijsko-socijalnim potrebama
(učenici sniženih intelektualnih sposobnosti)- prikaz programa -Dubravka Periša
3. Aspergerov sindrom – Dubravka Periša
4. Završne aktivnosti

Dubravka Periša, dipl.def. prezentirala je osnovni koncept i neke principe i postupke iz Primijenjene analize ponašanja (Applied Behaviour Analysis –ABA), a Mateja Vizek, mag.rehab.educ. prezentirala je  Funkcionalnu procjenu i analizu ponašanja . Cilj je bio povećati znanja i vještine učitelja edukacijskih rehabilitatora u radu s učenicima iz autističnog spektra kao i drugim učenicima.

U radu  s učenicima sa sniženim intelektualnim sposobnostima važno je kvalitetno procijeniti i razvijati socijalne kompetencije što omogućuje Program socijalne kompetencije kao alat za rad. Učitelji su se s programom upoznali te u radionici primijenili neke dijelove Programa.

Aspergerov sindrom nije vezan uz učenike s intelektualnim teškoćama, no korisno je poznavati osobitosti djece i osoba s tim sindromom te ga razlikovati od karakteristika djece iz autističnog spektra.

U završnom dijelu sudionici su evaluirali skup te dali prijedloge za daljnji rad ŽSV-a.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće