Otvorena izložba Svijet kukaca u našem Centru

Obavijesti   |   M.B.  |  03.10.2017.
Otvorena izložba Svijet kukaca u našem Centru

    COOR Virovitica ove školske godine surađuje s Tehničkom školom Virovitica, na projektu o kukcima, koja je ujedno voditelj projekta. Tako je 3. listopada 2017. godine u našem Centru otvorena izložba Svijet kukaca koja će se moći pogledati do kraja tekućeg mjeseca. Za izložbu su zaslužni prof. Dino Davidović i prof. Rozalija Davidović te njihovi učenici, smjer šumarstvo.

    Uz upoznavanje preko 100 različitih vrsta kukaca našeg kraja, mogu se saznati brojne zanimljive informacije o pojedinim vrstama. Otvorenjem i razgledanjem ove Izložbe podiže se svijest, kako kod učenika, tako i kod nastavnika te ostalih posjetitelja o važnosti kukaca za biološki svijet i raznolikost.

    Kukci su danas vrlo zastupljeni u životu jednog čovjeka i u prirodi. Obično su smatrani za štetnike što ugrožavaju prinos i plodove poljoprivredne proizvodnje. Međutim, ova je izložba upravo namijenjena osvještavanju značaja kukaca u cijelom prirodnom procesu jer su oni jedna od karika života prirode.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće