Profesionalna orijentacija za učenike 7. i 8. razreda!

Novosti   |   10.02.2015.
Profesionalna orijentacija za učenike 7. i 8. razreda!

U utorak 10. veljače 2015. učenici 7. i 8. razreda, njihovi roditelji i skrbnici te njihove razrednice Lucija Gazić i Nevenka Gruban nazočili su prezentaciji programa za profesionalnu orijentaciju koju su predstavljali učitelji Industrijsko-obrtničke srednje škole Virovitica.

Maja Volenik, pedagoginja srednje škole u uvodnoj je prezentaciji sve nazočne upoznala s mogućnostima izbora zanimanja u sljedećoj 2015./2016. školskoj godini, za pomoćna zanimanja stolar, kuhar i slastičar. Pokazala je način rada u novoopremljenom kabinetu za kuhare i slastičare te rad u stolarskoj radionici. Kabineti su opremljeni iz projekta u kojem sudjeluju naše škole „Poboljšanjem kvalitete poučavanja do veće uključenosti učenika s teškoćama."

Sanja Sever i Željka Matijević Puljić, nastavnice strukovnih predmeta za zanimanja pomoćni kuhar, govorile su nazočnima o mogućnosti izravnog upisa u srednju školu te o načinu rada s učenicima s teškoćama, kao i prilagodbi nastavnih sadržaja njihovim mogućnostima.

Razrednica 8. razreda, Nevenka Gruban postavila je pitanje vezano za asistenta u nastavi, a roditelji su imali pitanja vezano za prijevoz učenika. Predstavnice srednje škole obećale su da će odgovore dobiti prilikom posjete učenika 8. razreda Industrijsko-obrtničkoj srednjoj školi, što je u sklopu Godišnjeg plana i programa za 8. razred. 

 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće