Projektni dan Eko škole proveden u obje smjene učenika

Eko škola   |   M.M.  |  09.11.2017.
Projektni dan Eko škole proveden u obje smjene učenika

    Projektni dan Eko-škole u našem je Centru održan 09.11.2017. u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni. Cilj projektnog dana bio je razvijati svijest učenika, nastavnika, svih djelatnika škole, kao i roditelja, kako priroda ne poznaje otpad, kako reciklažom racionalno trošimo energiju i prirodne resurse i time čuvamo prirodu i naš planet.

    Učenici su prvo sa svojim učiteljima gledali kratki film o zagađenju i potrebi smanjenja i recikliranja otpada. Nakon kratkog razgovora o pogledanom filmu, učenici su sudjelovali na različitim radionicama na kojima su od otpada (plastične ambalaže, papira, stakla...) izrađivali različite ekološki prihvatljive proizvode (za upotrebu u kućanstvu, ukrasne predmete, igračke i slično). Tijekom radionica u prijepodnevnoj smjeni, prijavljeni učenici 4. i 5. te 7. i 8. razreda rješavali su eko-kviz. Po završetku radionica uslijedila je eko užina na kojoj su učenici mogli uživati u pogačicama sa špinatom i kolaču od mrkve koji je pripremila naša kuharica Željka. Nakon užine, učenici su se sa svojim učiteljima uputili u školsku dvoranu u kojoj su se održale natjecateljske eko igre i proglašenje pobjednika eko kviza. U kategoriji učenika 7. i 8. razreda nagrade su osvojili sljedeći učenici: Marijan Nemeš (1. mjesto), Stjepan Gutić (2. mjesto), Danijela Gutić (3. mjesto). U kategoriji učenika 4. i 5. razreda nagrade su osvojili: Maja Ivanović (1. mjesto) i Antonija Đanić (2. mjesto).

    Na kreativnim radionicama iskoristili smo otpad te smo od njega napravili puno lijepih i korisnih stvari. Osim toga, učenici su imali priliku pokazati svoje znanje o raznim eko temama te se zabaviti uz natjecateljske eko igre u dvorani.

 

Koordinatorice Eko škole

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće