Proslavili smo Dane Centra!

Novosti   |   06.06.2014.
Proslavili smo Dane Centra!

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica obilježio je 20 godina svoga rada i 40 godina sustavne skrbi o djeci s teškoćama. Povijest Centra seže daleko u 1963. godinu kada se formiraju dva odjela učenika nižih razreda s teškoćama u razvoju pri Osnovnoj školi „Vladimir Nazor" u Virovitici. Zatim se 1974. godine odjeli odvajaju te se na današnjoj adresi Ljudevita Gaja 42 nalazi nova škola „5. listopad". Tada u šk. godini 1975./1976. školu pohađa 109 učenika. Škola je 1986. Pripojena OŠ „Braće ribar" (danas OŠ Ivane Brlić-Mažuranić). Konačno šk. godine 1993./1994. posebni se programi izdvajaju te se osniva Osnovna škola Virovitica, koja konačno ime Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica dobiva u ljeto 2010. godine.

COOR Virovitica danas skrbi o 80-ak učenika s lakom i umjerenom mentalnom retardacijom i dodatnim utjecajnim teškoćama u razvoju s područja Virovitičko-podravske županije. O njima brine 40-ak učitelja predmetne i razredne nastave, stručnih suradnika, zdravstveni djelatnik te drugi radnici.

Osim redovne nastave, naš Centar provodi program Poludnevnog boravka za korisnike starije od 21. godine života od 2011. godine. Danas ima 10 korisnika. Cilj je održavanje sposobnosti osoba s teškoćama.

Dan Centra obilježavali smo redom kako slijedi:

U srijedu 4.6.2014. održane su vesele sportske igre za učenike našeg Centra i goste učenike OŠ „Vladimir Nazor" iz Virovitice. Učenici su se natjecali u nogometu, nosili su štafete, igrali su graničara, potezali su uže zajedno s učiteljima i na kraju su učitelji odigrali igre kolutova i čunjeva. Svi su se dobro zabavili i uživali u toplom vremenu i grickalicama. Pobjednici u svim igrama dobili su simbolične nagrade.

U četvrtak 5.6.2014. održana je svečana sjednica povodom Dana Centra. Na početku je zamjenica ravnateljice Nevenka Gruban, prof.def. upoznala sve prisutne s povijesti rada naše ustanove te se zahvalila svim prisutnima što su uveličali proslavu. Nekoliko važnih riječi rekao je i Alen Bjelica, predsjednik Školskog odbora i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelanosti, koji je najavio skori početak gradnje suvremene zgrade Centra.
      Nakon toga uslijedio je prigodan program. Naši su učenici pripremili dvije točke zajedno s učenicima iz OŠ „Vladimir Nazor" gdje su oduševili sve prisutne te su pripremili još nekoliko samostalnih izvedbi. Nastupao je i zbor škole. Između svakog nastupa učenika, prezentiran je rad Centra kroz Učeničku zadrugu, Eko-školu te sportske uspjehe unazad 20 godina samostalnog rada Centra.

Proglašen je i najučenik Centra: Vlado Božić, učenik 8. razreda, kojem će nagrada biti uručena i na manifestaciji Zbogom školo do jeseni. Vlado je dobio posebno priznanje Centra za ukupan doprinos radu Eko-škole.

Na svečanosti su uručene jubilarne nagrade zaposlenicima. Za 5 godina rada u Centru dobila ju je Mirjana M. Radovanović, za 10 godina Margarita Kovačević, Jasna Mihalić, Mirjana Janošević Obradović i Mišela Bačić Baronica. Za 25 godina rada u sustavu nadležnog ministarstva za obrazovanje nagradu je dobila Nevenka Krpan, za 30 godina Lucija Gazić, a za 35 godina Melita Ključec. Voditelji programa bili su Stanislava Đurčević i njezin učenik Ivan oklopčić. Sve prisutne iznenadio je zbor djelatnika Centra koji su zajedničkim snagama otpjevali jednu domaću zabavnu pjesmu. Nakon prigodnog programa uslijedio je svečani domjenak.

U petak 6.6.2014. proslava Dana Centra nastavljena je druženjem djelatnika u školskom dvorištu uz prigodni domjenak.


 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće