Ravnateljica Centra potpisala Ugovor o financiranju građanske akcije "Senzorni vrt"

Obavijesti   |   M.B.  |  29.06.2017.
Ravnateljica Centra potpisala Ugovor o financiranju građanske akcije "Senzorni vrt"

    Ravnateljica Centra Margarita Kovačević, danas 29.6.2017. godine, potpisala je Ugovor sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice "Slagalica", u Osijeku. Naime, COOR Virovitica, uz suradnju Razvojne agencije VTA, prijavio je u travnju i dobio građansku akciju pod nazivom "Senzorni vrt". Zaklada će za "Senzorni vrt" izdvojiti 8,500 kuna, a akcija će se provesti od 1.7. do 1.9. 2017. godine.

   Ideja "Senzornog vrta" je sljedeća: akcija ima za cilj uređenje školskog okoliša, zamjenom nepotrebnog bilja te postavljanje senzorne staze i ograde odnosno uređenje" Senzornog vrta" što predstavlja prirodno okruženje koje se oblikuje na način da omogućava korisnicima, odnosno učenicima neposredan kontakt s biljem (opip, okus, miris, sluh, njuh) te tako pruža vizualnu, auditivnu, olfaktornu, gustativnu i taktilnu stimulaciju. Centar želi preoblikovati postojeću zelenu površinu u kojoj učenici provode većinu slobodnog i aktivnog vremena kako bi ih se potaknulo da kroz doticaj s biljem uče, stječu samostalnost te stvaraju sliku o prirodnom svijetu koji ih okružuje. "Senzorni vrt" će olakšati nastavu odgojno-obrazovnim djelatnicima te će im pružiti nove načine održavanja nastave i primjerima iz svakodnevnog života će razvijati socijalne vještine i sposobnosti učenika i mladih s teškoćama u razvoju.
Senzorni će vrt sadržavati povišene gredice, kružnu senzornu stazu, senzorne ograde.
Kako budu tekli radovi, tako ćemo obavještavati javnost.
Jedva čekamo novu školsku godinu kada će učenici, njihovi roditelji, djelatnici Centra te ostali sugrađani koji nas posjećuju moći uživati u školskom dvorištu.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće