Sudjelovali smo na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava učenika s teškoćama u razvoju, Poreč

Novosti   |   07.05.2014.
Sudjelovali smo na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava učenika s teškoćama u razvoju, Poreč

Učenici  našeg  Centra, članovi školskog sportskog društva Hitrići, sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava koje se održalo u Poreču od  4.- 6. 5. 2014. godine.

Natjecanje se održalo u dva sporta - atletici i plivanju. Atletska su natjecanja održana na Gradskom stadionu u Poreču, a plivanje na bazenima Kantrida u Rijeci.

Iz našeg Centra natjecala su se četiri učenika :

1.  Vlado Božić

2. Nikola Vedriš

3. Luka Mikša

4. Josip Miter


    Učenici su postigli solidne rezultate u atletskim disciplinama - trčanje, bacanje i skakanje.

U konkurenciji dvadesetak natjecatelja naši su učenici osvajali od 4. do 10. mjesta u različitim disciplinama. Tako je učenik  Vlado Božić osvojio 4. mjesto u bacanju loptice u dalj, isto kao i Josip Miter u trčanju na 60 m. Luka Mikša osvojio je 5. mjesto u bacanju loptice, a Nikola Vedriš  10. mjesto u trčanju na 80 m.

Na prvenstvu je sudjelovala 31 škola za učenike s teškoćama u razvoju iz cijele Hrvatske, s ukupno oko dvjesto učenika i voditelja.

Prvenstvo je otvorio i sve sudionike pozdravio predsjednik HŠSS prof. Nikola Perković.

Nakon otvaranja, uslijedila je vesela priredba i ples za sve one koji su htjeli plesati. Na kraju natjecanja podijeljene su medalje najboljima, a svi ostali natjecatelji dobili su medalje za sudjelovanje. Prije odlaska kućama naši su učenici prošetali prekrasnim plažama Zelene lagune i razgledali centar grada Poreča.  Svi su se  složili da je to  bilo još jedno lijepo i novo iskustvo za sve učenike koji su sudjelovali na natjecanju, sklopili su nova poznanstva, vidjeli nešto novo i poželjeli se vratiti u Poreč i dogodine.

Voditeljica je bila učiteljica TZK  prof. Marijana Strija.


 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće