Sudjelovali smo na državnom prvenstvu ŠSD u Poreču

Aktivnosti   |   M.B.  |  25.03.2019.
Sudjelovali smo na državnom prvenstvu ŠSD u Poreču

Učenici  našeg Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, članovi školskog sportskog društva Hitrići, sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava koje se održalo u Poreču od 20-22.3.2019. godine.

Ovo prvenstvo svake godine organizira i sve troškove plaća Hrvatski školski sportski savez.

Ove se godine u Poreču okupilo veselo sportsko društvo učenika  i njihovih učitelja iz čak 60 škola i centara iz cijele Hrvatske. Bilo je oko 380  učenika i oko 180 učitelja i voditelja.

Učenici su se natjecali  u 4 sporta: atletika, plivanje, stolni tenis i štafeta. Natjecanja  iz atletike odvijala su se na gradskom stadionu u Poreču, iz stolnog tenisa i štafete u dvorani Intersport u Zelenoj laguni, a iz plivanja na bazenima Kantrida u Rijeci.

Iz našeg Centra natjecalo se osam učenika u atletskim disciplinama trčanja, bacanja i skakanja:

  1. Antonio Čolak
  2. Maja Ivanović
  3. Antonija Đanić
  4. Božica Čižmarević
  5. Stjepan Gutić
  6. Filip Hećimović
  7. Cecilija Moslavac
  8. Marijan Nemeš

Svi  učenici  trudili su se najviše što su mogli i postigli su vrlo solidne rezultate u skladu s njihovim mogućnostima i našim očekivanjima jer ovo je natjecanje na kojem je sigurno NAJVAŽNIJE SUDJELOVATI, A NE POBIJEDITI. Naravno ako se osvoji neka medalja, još  je i bolje.

Nakon otvaranja, uslijedila je kratka priredba uz nastup atraktivne plesne grupe iz Poreča i ples za sve one koji su htjeli plesati.

Drugi dan slijedila su natjecanja na kojima se hrabro borilo za svaki dobar rezultat, svaki metar, svaki bod i potencijalnu medalju.

Na kraju natjecanja podijeljene su medalje najboljima za prva tri mjesta, a svi ostali natjecatelji dobili su medalje za sudjelovanje.

Prije odlaska kućama naši su učenici prošetali prekrasnim plažama Zelene lagune i samo dodirnuli more jer prohladno vrijeme nije dopuštalo ništa više. 

Svi su se složili da je to bilo još jedno lijepo i novo iskustvo za sve učenike koji su sudjelovali na natjecanju, sklopili su nova poznanstva, vidjeli nešto novo i poželjeli se vratiti u Poreč i sljedeće godine.

Postignutim rezultatima, ponašanjem i općenito odnosom učenika prema cijeloj ovoj akciji, zadovoljna je bila voditeljica učiteljica TZK Marijana Strija, prof.

U pratnji su još bili učitelji Jasna Komar i Antonio Pavlović.

 

Marijana Strija, prof.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće