Učenici PSP1 i prvašići posjetili školsku knjižnicu

Knjižnica   |   M.B.  |  29.10.2018.
Učenici PSP1 i prvašići posjetili školsku knjižnicu

U Mjesecu hrvatske knjige, knjižničarka je s nekoliko razrednih odjela održala radionice upoznavanja sa školskom knjižnicom.

Učenici polaznici produženog stručnog postupka 1, sa svojom su učiteljicom Mirjanom posjetili školsku knjižnicu 24. listopada kako bi utvrdili znanje o tome što je školska knjižnica, tko je knjižničar i o čemu brine, što se sve može posuditi i tko to može, kako se posuđuju knjige, kako se čuvaju knjige, a za motivaciju su pogledali kratki animirani film Peppa Pig: U knjižnici. Učenici su, također, prolistali slikovnice prema izboru te posudili one koje su željeli čitati doma.

Naši najmlađi, učenici 1. razreda, sa svojom su učiteljicom Nevenkom, posjetili školsku knjižnicu po prvi puta 29. listopada kako bi se upoznali s knjižničarkom, s prostorom knjižnice, s knjižnim fondom, kako bi naučili posuđivati i vraćati knjige te kako brinuti o knjigama koje posude. Učenici su bili oduševljeni s velikim brojem slikovnica koje će ubuduće moći posuđivati te što su saznali da su sada novi članovi knjižnice. Knjižničarka im je pročitala i dvije kratke priče kako bi ih zainteresirala za redovito posuđivanje raznih naslova. Učenici su za kraj posudili slikovnice prema svome izboru.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće